De flesta känner till de välgörande och hälsobringande effekterna av massage. På vår klinik finns tre erfarna massörer. Per Ekman, Anders Eriksson och Nelson Smith som alla erbjuder massage specialanpassad för varje patients särskilda problematik.
Massageterapi är en behandlingsform för kroppens mjuka delar såsom muskler och vävnader.

Våra massörer är experter i målinriktad djupmassage som effektivt syftar till att avhjälpa specifika problem i mjukdelarna, lindra och ta bort muskelsmärta och återställa en skadad muskels normala funktion. Då de arbetar i nära samverkan med kiropraktorerna på kliniken skapas en bättre balans i kroppen.
Massage har visat sig ge mycket goda resultat som enda behandlingsmetod, men hjälper också till att förstärka de goda effekterna av kiropraktik och förebygga återkommande problem. Förutom att samarbeta med kiropraktorerna arbetar varje massör på individuell basis.

Vi erbjuder även utprovning av ortopediskainlägg

*Det finns två erkända metoder att tillverka inlägg (fotbäddar) dels den belastade avgjutningen och den obelastade. Balkefors comfort arbetar efter metoden belastad avgjutning. Balkefors Comfort är ett system där användaren på ett enkelt sätt kan göra fotbäddar (inlägg) i en sluten kinetisk kedja (closed chain). Gjutningen genomföres med hänsyn till knäleden och höftledens linjerade positioner, linjeringen sker genom att pressa knä och fotled utåt eller inåt till önskad position, oftast blir rätt position när subtalar leden befinner sig i neutralt läge. Det formgjutna inlägget är funktionellt och mycket enkelt att arbeta med, det är anledningen till att så många människor har blivit ordinerad att använda ortopediska fotbäddar från Balkefors Comfort.

**Innan vi gör din sula analyseras din gång och hållning med fokus på fotens belastning. Vidare undersöks hur stor eller liten rörlighet du har i fotens leder och hur detta kan relateras till dina besvär. Analysen ligger sedan till grund för hur vi behandlar dig och ditt specifika problem. Foten placeras i optimalt anatomiskt läge på den uppvärmda sulan som sedan formas direkt efter din fot. Efter eventuell slipning och korrigering är sulan färdig för att användas. Du bör ta med dig flera par skor inför analysen. Skor som du använt länge ger viktiga ledtrådar till hur just du belastar foten då du går eller springer. Vidare är sulan mest effektiv då den placeras i en sko med en stabil hälkappa och snörning. Då sulan kan användas direkt efter tillverkningen ser vi gärna att du tar med dig ett par lämpliga skor, för att snabbt kunna utvärdera komfort och passform.

***Då du går belastas foten med 1-1,5 gånger kroppsvikten vid varje steg. Då du springer belastas foten med 4-6 gånger kroppsvikten vid varje steg. Små anatomiska avvikelser som låga eller höga fotvalv, ökad eller minskad rörlighet i fotlederna samt otillräcklig aktivitet i underbenets muskler kan ge stora problem hos många som går, joggar eller springer regelbundet.  En avvikande mekanik i foten förändrar linjering och belastning av nästan alla leder i kroppen och kan ge upphov till problem. Typiska problem där oftast överpronation  kan vara en bidragande orsak. Överpronationen sker oftast på grund av för stor rörlighet i subtalarleden. Även för stor rörlighet i midtarsalleden kan påverka foten, framförallt i slutläget vid avvecklingen av steget (framfotspronation).

Här följer några vanliga problem som vi kan lösa.
Pronation
Hälsporre (Plantar fascit)
Benhinneproblem
Hallux valgus
Mortons syndrom
Ryggproblem
Hälseneproblem

För vidare info se länk nedan.
http://www.balkefors.se

Vi arbetar utefter 100% nöjd kund eller pengarna tillbaka, (antingen löser vi ert problem eller betalar vi tillbaka era pengar). Våra inlägg kostar 1100:-

Välkommen att ringa receptionen och boka tid eller att ställa dina frågor.

Vi ses

Anders Eriksson